Buren adviseren buren over energiebesparing!

Word ook energiecoach!

Lijkt het je leuk om bewoners te helpen met energiebesparing? En heb je hart voor een duurzame wereld? Meld je dan nú aan als energiecoach!

Wat ga je doen als energiecoach?

Energiecoaches zijn enthousiaste inwoners die het leuk vinden om medebewoners in onze gemeente te adviseren over de mogelijkheden om in een woning energie te besparen. Het advies kan onder andere gaan over over isolatie in de woning (vloer, gevel en dak), het zelf opwekken van energie met bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp of over kleine energiebesparende maatregelen zoals kierdichting, radiatorfolie of ledverlichting.

Daarom wordt je energiecoach:

Na het bezoek van jou als energiecoach weet de bewoner precies waarmee hij of zij kan besparen op het energieverbruik. En minder verbruik = een lagere rekening! Verder draag je bij aan een schone, duurzame omgeving, want minder verbruik = ook minder vervuiling!

Hoe werkt het?

Je krijgt vooraf een gedegen training van 4 dagdelen waarin je alles leer over wat de mogelijkheden zijn voor energiebesparing in een woning. Daarbij gaat het zowel over bouwkundige als installatietechnische aspecten. Na deze training ben je er klaar voor om bij medebewoners in Leidschendam-Voorburg langs te gaan en ze te helpen met het besparen van energie! Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Bezoektijden zijn van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 – 21.00 uur. Een bezoek duurt gemiddeld ongeveer een uur.

Wie ben jij?

Voorkennis over energiebesparing is niet nodig. Wel vinden we het belangrijk dat je sociaal vaardig bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vind om bij mensen thuis te komen. Je hebt affiniteit met duurzaamheid en energiebesparing en bent 4-8 uur per maand beschikbaar.

Trainingsdata april/mei

De opleidingsdata zijn nog niet vastgelegd. We gaan uit van 4 middagen ergens na pasen (12 april en verder)
 De trainingen zijn elke keer van 13.00 tot 17.00 uur. De locatie is waarschijnlijk wijkgebouw Agora in Voorburg-West

 Wat bieden wij?

Voor dit vrijwilligerswerk ontvang je een vrijwilligersvergoeding. De hoogte wordt vooral bepaald door de maximale belastingvrijstelling.
Je krijgt een professionele training tot energiecoach en je kunt van alles bijleren over energie en een netwerk opbouwen. Natuurlijk krijg je ook de eeuwige dank van onze mede inwoners en de generaties die na ons komen!

Aanmelden of meer informatie?

Via onderstaand formulier kun je ons laten weten dat je graag energiecoach wilt worden. Als je eerst nog wat meer informatie wilt, is een persoonlijk gesprek daarover ook mogelijk2 en